Amsterdam Gezi Notları 2 | Volendam- Edam

14:44


 

  



Hani deriz ya bazen, ‘Yaşlanınca bir sahil kasabasında yaşamak istiyorum’ diye.
Ben yaşlanmadan da bu kasabalarda yaşamak istiyorum. Bana göre tam da cennet denilecek kadar güzel! Abartmıyorum ! Sessiz, sakin, kuşların cıvıltıları, ördeklerin gezinmeleri, şirin evler, bahçeler.. Huzuru arayan herkes için gidilmesi gereken bir yer.
Nasıl gidilir?
Central Station ‘dan Otobüslerin bulunduğu durağa gidin. Sonrasında 316 Numaralı Volendam- Edam  otobüsüne binin.  Gidiş-Dönüş (10euro) (Biletleri EBS Ofisinden ya da otobüs binmeden alabilirsiniz. 1 euro indirimli almak isterseniz de , APP ya da Androidlerde  EBS uygulaması  Mümkün. Buradan da alabilirsiniz.

  •          Örneğin ilk olarak Volendam’a gittiniz. Orayı gezdikten sonra aynı durakdan başka kasabaya para ödemeden geçebiliyorsunuz. Ayrıca dönüşte de verilen kartı kullanarak Amsterdam’a gidebiliyorsunuz. Kesinlikle bir gününüzü buraya ayırın.

  •     Volendam’a gittiğinizde en uygun hediyelik eşyaları burada bulabilirsiniz.


  •  Cheese Factory Müzesine mutlaka gidin. (Sahil tarafında yer alıyor. )Peynir yapımıyla alakalı şeyler anlatılıyor,  peynir tadımı yapabiliyor ve satın alabiliyorsunuz.


  • Kibbeling yemeden dönmeyin, ekmek arası balık ama tavuk gibi çok güzel :D  (Yine sahilde küçük araba içerisinde satılıyor.) Soslu yemenizi öneririm.


Burada gezdikten sonra, indiğimiz duraktan bu sefer de Edam’a geçtik. Edam , Volendam’a göre çok daha güzel masallardaki gibi bir kasaba.
Otobüsten iner inmez yüzlerce fotoğraf çektik resmen :D

Edam’da çok fazla turist olmadığı için hediyelik eşya satan dükkanlara falan denk gelmedik. Sokakları oldukça boştu. Karşımıza bir tane pastane çıktı oradan da dondurma alıp yedik. Kasaba turundan sonra da otobüse atlayıp Amsterdam’a döndük.






















You Might Also Like

0 yorum