Tatil Öncesi Öneriler

11:23

humpug:
“ (Credit)
”






        Herkese merhaba,
 Amsterdam  yazımla alakalı çok güzel geri dönüşler aldım. Gezi yazılarımın bu kadar çok sevileceğini bilmiyordum açıkçası. Şimdi de sizler için , Uçuştan önce yapılması gerekenler başlığı altında birkaç öneride bulunacağım. Umarım işinize yarar.

 UCUZ UÇAK BİLETİ
·         Ucuz uçak bileti için kampanyalardan yararlanabilirsiniz. Pegasus bu konuda sürekli indirim yapıyor. ( Gittiğim 2 ülke için de indirimden yararlanmıştım. )
  • Birkaç ay öncesinden biletinizi alın. 1 hafta önceyle 2 ay önceki bilet fiyatının arasında dağlar kadar fark oluyor.
  • https://www.skyscanner.com.tr/  sitesinden size uygun uçak biletlerini bulabilirsiniz. Site sizin gideceğiniz yer ve tarihi yazdıktan sonra, farklı firmalardaki tüm uçuşları sayfaya döküyor.
  • Biletinizi alırken ,sadece kabin bagaj hakkı olanı tercih ederseniz biletiniz daha uyguna gelir.  Kabin bagaj hakkı genel olarak 8kg ‘dır.  Dönüş için ise, orada alışveriş yapacağınızı var sayarak 20kg bagaj haklı bileti alın derim. 




KONAKLAMA
  • Bileti aldıktan sonra sıra geldi konaklamaya. Eğer öğrenciyseniz ya da bütçeniz kısıtlıysa hostelde kalabilirsiniz. 2,4,6 hatta 13 kişilik yatakhanelerin de mevcut olduğu hosteller, otellere göre çok çok uygun fiyatta.  Kadınlar yatakhanesi, Erkekler yatakhanesi ya da karışık yatakhanelerde konaklayabiliyorsunuz.   Bunun için booking.com ‘dan yararlanabilirsiniz. Bazen sadece otelleri ön plana çıkarıyor. Ben o zaman, Google.com dan aratıp sonrasında Booking'den ücretsiz , sonradan iptalli rezervasyon yaptırıyorum. (Sadece sizden kredi kartı bilgilerini alıyor fakat içerisinden para çekmiyor. )
  •   Vize almak için başvurduğunuzda size otel bilgilerinizi de soruyorlar.  Vizeniz çıkmadı diyelim. O zaman ücretsiz bir şekilde kaldığınız otelin rezervasyonunu iptal edebilirsiniz. Hem de paranız cebinizde kalmış olur.
  •    Ev kiralayın diyeceğim fakat Amsterdam’da yaşadıklarımızdan sonra Airbnb.com.tr sitesini pek önermiyorum : D
 BAVUL HAZIRLAMA
  •         Geldik en heyecanlı bölüme. Genel olarak çoğumuz bavul hazırlarken çok hevesli ve mutlu oluruz.
  Bavulu hazırlamadan önce, gideceğiniz yerin hava durumunu mutlaka kontrol edin.Yanınızda mutlaka bir yağmurluk bulunsun.
·         Şehri yürüyerek keşfedeceğiniz için yanınıza spor ayakkabı almayı unutmayın.
·         Bir heves , her gün farklı kıyafetler giyebileceğimizi düşünüp bavulun içini tıka basa dolduruyoruz. Ama gittiğimizde neredeyse çoğunu giyemiyoruz. O yüzden size tavsiyem, yaz günü gidiyorsanız, t-shirt, şort, tayt, ince bir hırka , bir de gece eğlenmeye giderseniz diye şık bir elbise (:  (iç çamaşırı, takı toka vs. )Bence bunlar yeterli olacaktır.
·         Dönüş için 20kg bagaj hakkı aldıysanız, kabin bagajınızın içine spora giderken kullanılan spor çantalardan  koyun. (Örnek foto aşağıda ) Dönüşte kabin bagajınızı uçak altına verirken, çantanızı kabin bagajı olarak yanınıza alabilirsiniz. ( Ben genelde bu şekilde yapıyorum. ) 







KAYIP BAGAJ
Genel olarak oluşabilecek en kötü durum da, bavulunuzun kaybolması. Uçak altına verilen bagajlar bazı sebeplerden ötürü sizin elinize geç ulaşabiliyor , başka bir ülkeye yanlış yüklemeyle gidebiliyor, başkası yanlışlıkla almış bile olabiliyor.
  •  Bu yüzden tekrar söylüyorum,  risk almamak için gideceğiniz ülkeye kabin bavuluyla gidin yanınızda kalsın. En azından tatiliniz bok olmamış olur (:
  •  Bavulunuzun içine mutlaka bilet çıktınızı koyun.
  •  Bavulunuzun dış kısmına etiket yapıştırın. (İsim-soyad/ telefon/ email/adres) bunlar bulunsun.
  • Daha önce havalimanında kayıp eşyada çalışmış biri olarak, bu bilgiler sizin bavulunuzun bulunması açısından çok işe yarayacaktır.
  •        Bavulunuzun fotoğrafını telefonunuzda bulundurun. İçinde olanları renk ve markasına göre yazabilirsiniz. (Bunlar da eğer bavulunuz kaybolursa, size tutacakları kayıp raporu için gerekli olacaktır. )

B    BAVUL İÇERİSİNDE KIRILACAK EŞYA TAŞINMASI
  • ·         Bavulunuzu uçak altına verecekseniz, alkol ve kırılacak her türlü eşyayı koyabiliyorsunuz fakat kırıldığında neden kırıldı bu !! diye ofise gidip bağırmayın. Çünkü bu sizin sorumluluğunuzdadır.  Eğer ki kırılacak eşya getiriyorsanız, mutlaka t-shirtlerinizin içine sarın. Kırılmayacağından emin olun.
B        ONLINE CHECK-IN
  •     Uçuşunuza 72 saat var iken size mesaj yoluyla firma ulaşıyor. İnternet üzerinden ya da mobil check-in yapmanızı öneririm. Havalimanına gittiğinizde eğer ki uçak altına bavul vermeyecekseniz, boş yere check-in sırasında beklememiş olacaksınız. Kiosk makinelerinden ya da telefonunuza gelen Mobil barkod ile pasaport kontrolünden geçip kapınızda bekleyebilirsiniz.
          
                Umarım yazımı beğenmişsinizdir. Aklınıza takılan, sormak istediğiniz bir şeyler olursa instagramdan ya da mail atarak bana ulaşabilirsiniz.

  
  









You Might Also Like

1 yorum