Madrid Gezi Notları

03:32









BİLET
Biz Şubat ayı için biletlerimizi eylül ayında aldık. Ve indirim zamanına denk geldiğimiz için gidiş-dönüş 300TL ödedik. Giderken full ekonomi (sadece kabin bagajı hakkıyla gittik) Dönüş biletinde 20kg bagaj hakkı aldık.

HOSTEL
Biletleri aldıktan sonra ucuz, temiz ve merkeze yakın hostel bulmaya çalıştım. Merkese yakın, temiz, 4 kişilik ortak banyo tuvaletli bir oda buldum. (Booking.com'dan) Ücretsiz rezervasyon yaptırdım. 4 GECE 5 GÜN olarak kişi başı 85 Euro ödedik.
Hostel adı:  Uhostels


Otel odamızdan manzalar:)



Bilet ve Hostel’i ayarladıktan sonra sıra vize işlemlerindeydi. Vize için gerekli evrakları araştırıp hepsini toparladık. Gitmeden 1 ay önce başvuru yaptık  ne olur ne olmaz diye. 1 hafta içerisinde vize için dönüş yaptılar. Artık gitmeye hazırdık :)


Aaaa hazır değildik!
Son olarak gitmeden önce nerelere gidilir? neler yenir? Hepsini internetten ve küçük Madrid cep kitabından araştırdık.


İşte şimdi gitmeye hazırdık. O gün geldik çattı. Madrid  Barajas Havalimanına indik. Pasaport kontrolleri ardından metroya doğru yürüdük fakat o gün metro kapalıymış. O yüzden otobüse binmeye karar verdik. Havalimanından 110 Numaralı otobüse binersen son durakta iniyorsun. Sonrasında ordaki metro istasyonundan merkezdeki nereye gitmek istiyorsan gidebilirsin. Bizim hostelimiz Alanso Martinez'e yakın olduğu için biz metroyla oraya gittik.



Otobüs bilet fiyatı 1,5euro
Metroda 10'lu basma hakkı olan kart almak istersen 12,5 Euro .(Biz 3 kişi olduğumuz için bu sekilde aldık.)
Metrodan indikten sonra 5 dkkalık bir yürüyüşün ardından hostele geldik. Fotoğraflarda göründüğü gibi hakikaten güzel bir hosteldi. Bilginiz olsun Hostelde havlu 2 euro. Biz ona dikkat etmediğimiz için havluya para vermek durumunda kaldık:D Aman dikkat!
Son olarak hostelle alakalı olarak şunları söylemek isterim,
Hostelde kahvaltı yapmak isterseniz 1euroluk İspanyol kahvaltısı ve 3 Euroluk kahvaltı var. Dışarıda çok para harcamak istemiyorum karnımı burada doyururum derseniz, bence iyi (:
Bu fotoğraftaki 3euroluk kahvaltı. Buna ekstra olarak bir de kahve var.


NERELERE GİDİLİR?
Biz ücretsiz bir tur bulduk.  Bu turda şu aşağıdaki tüm yerleri neredeyse gezdirdi bizi. Çok keyif alarak gezdik, yeni arkadaşlıklar edindik. Mükemmel bir gün geçirdik.
Sol meydanında ücretsiz tur yapan bir sürü ekip var. Bizim turun adı (www.leafmadrid.com ) #Leafmadrid

ü  Plaza Mayor
ü  La puerta del sol (SOL derseniz direk anlıyorlar)
ü  Granvia 
ü  La Latina
ü  Palacio Real
ü  Catedral de la Almudena
ü  Museo del Prado (Müze)
ü  Retiro Park
ü  Royal Palace and Gardens
ü  Plaza de Espana
ü  Ve başka bir şehir olan: TOLEDO



NELER YEMELİSİN?
ü  Kahvaltılarının vazgeçilmesi Çikolata soslu Churros
ü  Mutlaka Tapas Cafe /Bar'lara gidin. (Bira ve yanındaki aparatiflerden deneyin.)
ü  Sangria İçin
ü  İspanyol Birası deneyin


NEREDE EĞLENEBİLİRSİN?
Dans edeyim, enerjimi atayım, kalabalık olsun diyorsan.
ü  JOY CLUB
ü  KAPITAL

NEREDEN ALIŞVERİŞ YAPABİLİRİM?
ü  Granvia 
ü  Sol
( Sol ve Granvia birbirlerine çok yakınlar. Alışveriş yapmak için en güzel cadde :D eğer giderseniz mutlaka 4 katlı Primark mağazasına gidin. En ucuz en güzel ürünler burda. )






joy club madrid spain ile ilgili görsel sonucu















 TOLEDO
Madrid'den sadece 45 dk uzaklıkta olan Toledo şehrine mutlaka 1 gününüzü ayırmanızı öneririm.  Gidiş dönüş otobüs bileti 10Euro verdik. Her yeri yürüyerek gezdik. Baya keyif aldık. 
Alttaki fotoğraf bana ait değil bu arada. Şehri görün diye ekledim. Sonrakiler bana ait. Umarım yararlı olmuştur yazım.

Dipnot: Son olarak burası bana göre çok pahalı bir şehir değildi. Tapas Cafelerde bira ve yiyecek genelde 10 euro falan. Normal bira içersen 1,5 euro gibi. Tako yemek isterseniz onlar da genel olarak menüyle 7euro civarı :)








You Might Also Like

0 yorum