BELGRAD NOTLARI

12:32

                                                            








                                                           Herkese merhaba:)

Geçenlerde  4 günlüğüne Belgrad'a gitmiştik ev arkadaşımla. Sizler için de fotoğraflar ve videolar çektim.
Belgrad'da nerede kalınır, ne kadar bütçenizin olması lazım, ne yenir ne içilir?
Hazırsanız başlayalım:)
Biraz Belgrad'dan bahsedicek olursam,
Sırbistan'ın başkentidir.Sava ve Tuna nehirlerinin birleştiği yerde yer almaktadır.
Neden Belgrad'a gitmek istedik?
Çünkü vize yok. Ev arkadaşımın öğrenci olmasının da etkisinden dolayı uygun olan yerlerden başlayalım istedik. 
Ev arkadaşım biletini 1 ay öncesinden Pegasustan  370 TL'ye aldı (gidiş dönüş). Daha sonra booking.com'dan şehir merkezinin dibinde bir hostel  rezervasyonu yaptırdık. Hostelin adı Downtowncentralhostel
6 kişilik  bayanların kaldığı odaya 4 geceliğine toplamda kişi başı 50Euro verdim.
Para birimleri Dinar. Bizim ülkemize göre oldukça ucuz bir ülke.
Toplamda Hostel dahil orada harcadığım para 130 euro oldu. 
Gidiyoruzzzzzzzzzzzz
Şehre nasıl gideceksiniz?
Havaalanına gelir gelmez, körükte sizi karşılayan polisler oluyor. Neden geldiğinizi soruyorlar, otel rezervasyon kağıdı ve biletinizi gösterirseniz bir sıkıntı çıkmıyor. Sonrasında alt kata inip pasaport kontrolünden geçiyorsunuz. 72 Nolu otobüse binip son durakta inerseniz şehir merkezine gelmişsiniz demektir. Otobüs ücreti 150 dinar.(Otobüse binmeden 5 euro havalimanında bozdurun)
Konaklama:
Dediğim gibi bizim kaldığımız yer otobüs durağına çok yakın olduğu için hemen bulduk. Odamızı çok beğendik, 4 gün boyunca 6 kişilik odada sadece Özge'yle beraber kaldık.Kimse yoktu :)
Biz bavulları bırakır bırakmaz sokağa attık kendimizi, hostelde harita vardı. Ondan da bir tane aldık..
Köşe başında döviz bürosunda 100 Euro bozdurduk.
100euro: 11980.00 Dinar etti.
Karnımız acıktığı için,
Pekara'dan hamur işi bişeyler aldık yol üstünde gezerken yedik.
dipnot:Biz ilk geldiğimizde Pekara'yı pastane adı sanıyorduk. Fakat her sokakta pekara yazan yer olduğunu görünce pastanenin adı Pekara değil ,Pekara pastane demekmiş.



1. GÜN:
Zemun:
Osmanlı hakimiyetinde olan bu yer bana Bartın'daki Amasra'yı hatırlattı.Dar sokakları, semt pazarları, nehir kenarındaki minik restorantları oldukça güzel. Biz çok üşüdük çünkü çok rüzgar vardı.Gittiğinizde mutlaka  Millennium Tower'a  çıkıp şehre tepeden bir bakın:) (Giriş:2 euro)
Burda yemek yenecek en güzel restoran ; deniz ürünleriyle meşhur  Saran Restorant. Mutlaka gidin derim.
2 karides çorbası, ahtapot salatası ve 2 balık, 2 bira toplamda 3000 dinar falan verdik.Yani bu da türk parasına cevircek olursak, 30TLye falan denk geliyor.
Sonra 83 nolu otobüse bindik ve USCE Alışveriş merkezine gittik.
Burada bildiğimiz İnditex ürünlerinin olduğu mağazalar falan vardı ve fiyatları Türkiye'yle hemen hemen aynıydı. O yüzden alışveriş yapmadan çıktık.
Idea adındaki marketten biraz çikolata falan aldık Türkiye'ye götürmek için.
Bu saatten sonra asıl facia başlıyor. Ben telefonumu çaldırdım. Sırt çantası takıyorsanız ön gözüne asla para, cüzdan, telefon açıkcası değerli eşyalarınızı koymayın!!
O gün moralmen çöktüm hostele gidip uyuduk.






2.GÜN
Belgrad'ın free tourları var. Hem de her gün saat 11 de.
Biz de bu tura katılalım dedik, sabah 9 da uyanıp, Türk kahvaltısına en yakın olan, Knez Mihailova(İstiklal caddesini andıran) cadde de  Via Del Gusto'da  
1 Omlet, 1 Brusketi ve 4 çay içtik.
Toplamda: 1.260,00 Dinar ödedik. Oldukça lezzetli yemekleri!!  Birilerine Free Tour'un nerede olduğunu sorduk, bilmeyenler oldu. Bizi yanlış yönlendirip Parlemento'ya gönderenler oldu. Haliyle tur saatini  kaçırdık.  Biz de Kalemegdan'a gitmeye karar verdik.
Kalemegdan:
Tuna ve sava nehirleri arasına kurulmuş surlarla çevrili kale meydanı.



 




Kalemegdan'ı gezdikten sonra,  Black Turtle Pub'a gittik. Burada böğürtlenli bira içtik.
Çok sevdiğimi söyleyemem fazla tatlıydı.
Sonrasında çok meşhur olan kale meydanına çok yakın ''?''  isimli restorana gittik.. Burada yöresel yemekler mevcut. Biz kaymaklı köftesinden yedik. Sanırım bir diğer adı da Cevapcici. Bu arada 1'er porsiyon aldık fakat bitiremedik. Porsiyonları oldukça büyük.
Gün sonunda ,
Skadarlija sokağına gittik. Bu sokak Küçük Beyoğlu'nu andırıyor.Karşılıklı barlar,canlı müzikli restoranlar falan var. Hava soğuk ve hafta içi olduğu için mekanlarda çok insan yoktu. Bir yere oturup birer bira içtik ve sonra  hostelimize geri  döndük.
3.GÜN
Sonunda Free  Tour'un nerede olduğunu öğrendik. TRG Republike(Cumhuriyet meydanı dedikleri, at heykeli olan bir yer.Üstelik bizim hostele o kadar yakınmış ki) Saat 11 de insanlar bu meydanda toplanmaya başladı.Sonrasında  üzerinde sarı sweatshirtü olan free downtown walking tour yazılı bir kız geldi oldukça sevimli. Tek tek gezdirdi bizi.Ücret olmaması ,her şeyi güzel anlatması ayrıca kendi ünlü içkileri Rakija ve mezesi Ayvar'ı da çantasından çıkartıp tek tek bizlere tattırdı.  Belgrad'a giderseniz mutlaka bu tura katılmanızı öneririm.
Tur sonrasında Özgey'le akşam  Knez Mihailova caddesindeki Irish Pub'da oturduk. En kalabalık mekan sanırım burası oluyor.


4.GÜN
Aslında 3 gün de Belgrad çok rahat geziliyor. Biz son gün oldukça sıkıldık. Son olarak Nikola Tesla müzesine gittik. Oldukça küçük 2 katlı bir bina. İçeri girdiğimizde 500 dinar verdik kişi başı. Nikola Tesla 'nın hayat filmi izlendikten sonra, gerçekten yaptığı icatları çalıştırıp tek tek gösteriyorlar. Bu benim çok hoşuma gitti.
Yemekleri çok doyurucu olan bir diğer yer ise,
Villa Maska. Nİkola Tesla Müzesi'nden sonra buraya geldik. Makarna yedik, çok lezzetliydi ve makarnaları çok hamurluydu.


Ertesi sabah'da İstanbul'a döndük.




DİPNOT: Birsürü video çektim, youtube bununla alakalıı videoyu editledikten sonra yükleyeceğim.


You Might Also Like

9 yorum