Giysi Dolabı

10:13





Dolaplarımızdaki kalabalığı ele almanın zamanı geldi. Sayısız giysimiz var ama giyecek hiç birşeyiniz yoksa bu bölüm sizin için (:

           Kıyafetlerimizi azaltmanın bize nasıl, para ,alan kazandırıp stresi azaltacağını ve aynı zamanda şık görünmemizi kolaylaştıracağını araştıralım.
  
 Öncelikle, Minimalist bir giysi dolabı yaratmak amacıyla bizim için doğru olanın ne olduğunu bilmemiz gerekiyor.

  • Kişisel stiliniz hakkında düşünmek için biraz zaman harcayın; Klasik, spor, bohem, punk,göz alıcı ya da modern mi?
  • Pastel tonları mı yoksa parıltılı ya da koyu renklerden mi hoşlanıyorsunuz?
  • İyice oturan kıyafetleri mi yoksa salaş giyinmeyi mi seviyorsunuz?
Kıyafetlerinizi değerlendirirken bunları aklınızda tutun (: Stilinize ya da tercihlerinize uymayan parçalar eminim dolabınızda bir köşede duruyor.

  • Seçtiğiniz kıyafetleri, değişik şekillerde eşleştirebilmeniz ve az sayıdaki parçadan geniş bir çeşitlilik yaratabilmeniz gerek. (Bunun sonucunda, en fonksiyonel parçalarınız konusunda minimalist giysi dolabınız için sağlam temeller atabilirsiniz.)
            Bir kıyafeti dolabınızda tutuyor olmanızın ilk nedeni giyiyor olmanızdır.

Hevesle alıp sadece ayda ya da yılda 2 kez giydiğiniz bir gömleğin ya da bir parçanın dolabınızda durmasının bir anlamı yoktur. 

Size yakıştığını düşündüğünüz giysilerin dolabınızda kalmak için iyi nedenleri vardır. Ama eğer olmuyorsa giyemezsiniz, giyemiyorsanız neden tutasınız? Değişik kilolar için değişik giysiler stoklamayın. (Tatlıyı bırakıp spora başlamak için ne büyük motivasyon ! )

Sadece iyi para ödediğiniz için bir şeyi saklamayın. Hiç giymeseniz bile tasarımcı elinden çıkma topukluları atmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Eğer hala dolabınızda duruyorlarsa para boşa harcamamış gibi hissediyorsunuz. Ama paranızın bir kısmını geri almak için bunları satmakla işe başlayabilirsiniz. Ya da  ihtiyaç sahibi birine verebilirsiniz.

Özünde, minimalist bir giysi dolabı yaygın olarak kapsül dolabı olarak bilinen şeydir. Çeşitli kombinlere hizmet edebilecek küçük temel parçalar seti. İlk olarak ana renge karar verin. Size uyan ve ten renginize yakışan rengi bulun.

Sonra, çeşitlilik üzerine odaklanın. Kapsül dolabınıza aday olan her şey fonksiyonlu olmalıdır. Değişik havalarda , değişik ortamlarda giyebilmelisiniz. Kalın şeylerden ziyade kat kat giyilebilecek olanları tercih edin. Bir hırka ya da yelek  kalın bir süveterdan daha fazla giyilebilir. V yaka bir gömlek, fırfırlı olana nazaran daha çok parçayla uyum sağlar. Basit bir siyah ayakkabı , limon yeşili bir topuklu ayakkabıdan daha çok tercih edilir. 

Hem günlük hem resmi ortamlarda giyilebilen şeylere ağırlık verin.



Fransızlar gibi yapın ve şık aksesuarlar kullanın. Fular, kemer ya da takılarla klasik giysilerinizi canlandırabilirsiniz. 

Seri üretimin bu çağında, giysiler ucuz ve her zaman bulunur durumdalar, eğiliminiz varsa bir alışveriş çümbüşüne çıkıp araba dolusu eşyayla geri dönebiliriz. Dahası moda her zaman değişir, bu sezonda 'in' olan, yeni gelene yer açmak için gelecek sezonda 'out' olur.






You Might Also Like

0 yorum